CKUD „Lepa Radić“ organizovao pozorišnu radionicu

U saradnji sa Javnom ustanovom Gradsko pozorište Gradiška, Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ Gradiška organizovalo je danas u Domu u Kočićevu radionicu “Rad sa pozorišnim grupama”.

Predsjednik CKUD-a “Lepa Radić”, Davor Simišić rekao je da je ovo jedanaesta i završna radionicu u okviru projekkra “Jačanje Mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra”. On je dodao da su radioonicu vodili gradiški glumci Draško Vidović i Admir Mešić i da  je cilj radionice bio da se djeci prikaže način rada u pozorištu, kao i da učestvuju u jednoj probi odnosno proizvodnji jedne predstave.

“Prije  nekoliko dana posjetili su nas predstavnici UNDP-a iz Sarajeva i Banjaluke koji su zaključili da se projekat uspješno privodi kraju” rekao je Simišić i dodao da će u utorak, 21. maja biti održan završni događaj Projekata na kojem će biti predstavljeno svih 11 radionica i rezultati projekta.

Glumac Admir Mešić je rekao da su danas djecu osnovnoškolskog uzrasta upoznali sa osnovama pozorišne umjetnosti i potrudili se da ih zainteresuju za pozorište kako bi, između ostalog,  u budućnosti imali kandidate za Omladinski studio Gradskog pozorišta.

Mešić je naglasio da Gradsko pozorište radi profesionalne predstave ali da se sa djecom može raditi kroz amaterske predstave koje realizuje Omladinski studio. On je dodao da se u Studiju djeca mogu zabaviti ali i upoznati se sa novom literaturom, naučiti lijepo govoriti i ponašati se.

Mešić je dodao da Grad pozorište planira ove jeseni da pripremi jednu profesionalnu predstavu za djecu što bi u budućnosti trebalo da postane praksa.

Share With: