Svečanim programom Gimnazija ispratila maturante

Svečanim programom na Ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gimnazija Gradiška ispratila je večeras 82 maturanta.

Vršilac dužnosti direktora Gimnazije Gradiška, Snežana Kočić, rekla je da je Gimnazija ispratila 58 generaciju maturanata.

„To je jedna izuzetna, odlična generacija učenika o čemu govore njihovi rezultati. Imamo 22 odlična učenika, od kojih je 16 bilo odlično tokom sve četiri godine, a od kojih je i pet vukovaca“, navela je Kočićeva i naglasila da je bilo teško odabrati učenika generacije.

Ona je naglasila da su Gimnazijalci inače poznati kao učesnici u humanitarnim akcijama, u pripremanju raznih manifestacija, a bili su takođe i dobri takmičari koji su ostvarili dobre rezultate na republičkom takmičenju iz matematike, fizike, engleskog i na sportskim takmičenjima.

Za učenika generacije izabran je Miloš Marjanović, koji kaže da je priželjkivao titulu učenika generacije.

„Trudio sam se sve četiri godine u različitim sferama i predmetima i drago mi je što sam dobio ovu nagradu da shvatim da nije uzaludan sav moj trud“, naveo je Marjanović i dodao da će srednjoškolske dane pamtiti po profesorima, prijateljima i anegdotama. Planira da upiše Fakultet tehničkih nauka, softersko inženjerstvo u Novom Sadu.

Tea Gutić, završila je Gimnaziju vrlo dobrim uspjehom. Bavila se najviše književnošću i išla na takmičenja. Kaže da je bilo i lijepo i teško savladati gradivo. Planira da upiše Filološki fakultet u Banjaluci odsjek srpski jezik i književnost.

Gimnazijsko školovanje završili su učenici četiri odjeljenja opšteg i jednog odjeljenja društveno-jezičkog smjera.

Share With: