Sve spremno za početak nastave u osnovnim školama

U toku su završne pripreme za početak nove školske godine u osnovnim školama na području Gradiške.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Gradišci, Nada Gustovarac, gostujući u programu Radio Gradiške, rekla je da će nastava u ponedjeljak 2. septembra nesmetano početi u svih sedam osnovnih škola na području Gradiške, uključujući i sva područna odjeljenja.

Ona je istakla da će nastavu u školskoj 2019/2020. godini pohađati ukupno 3 549 osnovaca. Gustovarac je naglasila da je ove godine upisano 360 prvačića, najviše u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“  99, a najmanje u Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku 22 učenika.

Ona je navela da se zbog smanjenog broja učenika pojavio tehnološki višak nastavnog kadra i dodala da oni neće ostati bez posla već će biti raspoređeni u skladu sa zakonom.

Gustovarac je podsjetila da sve škole na području Gradiške imaju elektronske učionice, veći dio njih i elektronske dnevnike, dok je Osnovna škola „Petar Kočić“ u Novoj Topoli uključena u projekat realizacije digitalnog udžbenika iz geografije za šesti razred, što je novina u novoj školskoj godini.

Udžbenici za prvi i drugi razred osnovne škole su besplatni, kao i udžbenici za učenike iz višečlanih porodica i djecu romske populacije.

Za sve prvačiće u ponedjeljak će biti u svim školama organizovan prijem i svečani program.

Share With: