Сваки пад ме само ојачао

Дивна Ђорђић  позната је свим женама  које су постале мајке или стицајем околности посјетиле Одјел гинекологије и акушерства Болнице Градишка. Дивна је  главна сестра овог одјела а пуних  38 година ради као медицински радник у овој установи. Кроз овај посао Дивна каже да памти лијепе али и мање лијепе ствари попут рата.

Свој  пословни пут почела је у најгорим ратним условима ,научила је да  емоције мора да искључи и да се гради кроз свој рад и залагање. Управо  је ратни медицински пут само више ојачао и дао елан да мора да настави да буде још јача како би свој посао одрадила што одговорније и професионалније .

Дивна Ђорђић важи за једну даму сређену и насмијану али и озбиљну када је посао у питању ,како је рекла у емисији „Женски магазин“  Радио Градишке ,сваком послу настоји да приступи крајње одговорно.

Према ријечима Ђорђићеве која је и предсједник Синдиката медицинских радника Републике Српске услови рада  медицинских  радника  није на завидном нивоу и да би се требало порадити на побољшању уколико желимо  младе људе задржати у Републици Српској који су и стуб сваког друштва.

Дивну живот није мазио  млада је  остала без супруга  ,наставила је да корача животним  путем као самохрана мајка једне дјевојчице на коју је сада каже неизмјерно поносна. Сваки пад искористила је да се још више оснажи неком новом едукацијом. Она је једна сваестрана жена ,која се из хобија бави спортом али и естетиком  уљепшава жене и мушкараце.

Дивна воли  повремено да отпутује и да напуни батерије за неке нове животне изазове. Да може да бира поново би све из свог живота поновила од професије ,љубави  и пријатеља.

Ипак за једну овако јаку жену највећи благослов су јој кћерка Мирослава и унука Аурора.

Софија Малиш

Share With: