Сутра предавање „Другарство чувајмо, љубав његујмо“ у школи у Врбашкој (ВИДЕО)

Представници Центра за социјални рад Градишка одржаће сутра, 5. октобра у 10 часова предавање под називом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“ ученицима ОШ „Младен Стојановић“ у Подручној школи у Врбашкој.

Психолог у Центру за социјални рад Градишка Јована Шулић рекла је да је циљ активности да дјеци скрену пажњу на важност чувања и његовања другарства, развијања емпатије и поштовања различитости.

Шулићева је подсјетила да је Генерална скупштина УН-а 1989. године усвојила Конвенцију о правима дјетета, а 2022. године документ Свијет по мјери дјеце гдје је прецизирано како препознати, промовисати и заштити права дјеце међу којима су право на образовање, здравствену његу, игру, слободу говора и друга права.

„Оно што можемо примјетити кроз искуство у раду је да се дјеци највише ускраћују лична права посебно кроз процесе развода брака родитеља када су дјеца жртве дисфункционалности и лоше комуникације, затим занемаривање усљед брзог темпа живота, а примјећујемо и пораст породичног и вршњачког насиља“, навела је Шулићева.

У оквиру недјеље дјетета Центар за социјални рад Градишка организоваће радионицу за кориснике Дневног центра, а планирана је и посјета дјеци у Дому „Рада Врањешевић“.

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button