Сутра “Дан српског јединства, слободе и националне заставе“

У организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске  и Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Србије биће обиљежен историјски догађај републичког значаја „Дан српског јединства, слободе и националне заставе“ који заједно обиљежавају Република Српска и Република Србија. Централна манифестација биће одржана 15. септембра у Републици Србији.

На тај дан 15. септембра 1918. године пробијен је Солунски фронт. То је велики дан за Републику Српску и Србију, за српски народ који тог датума слави  јединство, слободу и националну заставу.

На дан обиљежавања догађаја, 15. септембра потребно је истаћи заставе Републике Српске на свим зградама републичких институција, локалних управа, јавних установа, приватних предузећа и објеката, као и на свим јавним мјестима (трговима, саобраћајницама и слично) с циљем исказивања поштовања према застави као једном од најзначајнијих елемената државности, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Share With: