Шулић: Планине – међу најважнијим туристичким атракцијама

Република Српска је туристичка дестинација која нуди јединствено искуство боравка у нетакнутој природи и уживања у активностима на отвореном, рекао је министар трговине и туризма Српске Денис Шулић.

– Наше планине су једна од најважнијих туристичких атракција којом располажемо, и то не само зими, када је фокус на планинском или зимском туризму. Наше планине током цијеле године нуде разноврсне садржаје високог квалитета, како љубитељима адреналинских спортова, тако и туристима који боравак на овим дестинацијама користе за планинарење, вожњу квадовима, шетњу и друге врсте одмора у природи – рекао је Шулић за Срну поводом Свјетског дана планина.

Он је истакао да су дестинације попут Јахорине, Козаре, Зеленгоре, Требевића, Равне планине, Мањаче већ препознатљиве међу љубитељима ових садржаја, а да је задатак свих да се одговорним приступом њиховом развоју ради на ширењу садржаја, али и очувању природног окружења што је примарни разлог туристичких посјета.

– То је врло захтјеван задатак, али је и наше примарно опредјељење и стратешки циљ да развијамо одрживи туризам и одговорним приступом омогућимо и генерацијама које долазе да уживају у оваквој природи – рекао је Шулић.

Међународни дан планина обиљежава се сваке године 11. децембра. Тај дан прогласила је Генерална скупштина УН, након што су током Међународне године планина 2002. бројни стручњаци указали на потребу сталног освјешћивања свјетског становништва о големом значењу планина и неопходности одрживог развоја који омогућава њихово очување.

РТРС

Share With: