Šulić: Mlade ljude obučiti za korištenje EU fondova

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić,  u toku jučerašnje  skupštinske  rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske,  rekao je da treba raditi na otvaranju lokalnih zajednica  prema fondovima EU koji će, kako se Republika Srpska bude približavala EU, biti sve veći.

“Moramo odustati od principa da je budžet ono u čemu se moramo i možemo kretati. Treba da obučimo mlade ljude koji će biti sposobni da donesu nova sredstva u budžete svojih lokalnih zajednica da bi se realizovali određeni projekti”,  rekao je Šulić i dodao da je poslanik SNSD-a Ranka Perić Romić pomenula određene projekte koji su realizovani u Gradišci i istakao da je siguran da takvih projekata ima i u drugim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.

Šulić  je rekao da je potrebno da se Ministarstvo lokalne uprave i samouprave i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju povežu sa lokalnim zajednicama kako bi se vidjelo na koji način se mogu obučiti mladi ljudi za korištenje fondova EU koji su dostupni građanima Republike Srpske.

Share With: