Stanje na putevima za četvrtak 20. jun

Na putevima u Republici Srpskoj saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja uz povoljne vremenske prilike. Izuzetak su dionice gdje se izvode radovi i gdje je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, a reguliše ga privremena saobraćajna signalizacija. Poštovanje privremene signalizacije zakonski je obavezno.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz. Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se savjetuje da putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnijim poslijepodnevnim časovima. Ako putujete u centralnom dijelu dana obezbijedite se dovoljnim količinama vode i pravite što češće pauzel .U svim situacijama poštujte saobraćajne propise i izbjegavajte rizična preticanja, napominju iz Auto moto saveza.

U toku su radovi na presvlačenju kolovoza  na magistralnom putu dionica Derventa (Žirovine)-Vrhovim lokalitet Modran. Predviđeno je da radovi traju do sutra, saobraćaj će se odvijati usporeno jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, na auto-putu  Gradiška-Banja Luka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, pa se vozači upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Share With: