Stanje na putevima 12. marta 2019. godine

Putni pravci u Republici Srpskoj su prohodni. Kolovozi su u nižim predjelima vlažni i klizavi, dok u višim predjelima ima mjestimično zasnježenih dionica, a moguća je i poledica. Izdvajamo puteve u romanijskoj regiji, te na području Foče, Zvornika,Mrkonjić Grada i Kneževa. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a podsjećamo vozače da se, zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autoputu Gradiška-Banjaluka, do 30.04.2019. godine izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, odnosno saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija dvosmjerno.

Na  graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: