Srednja stučna i tehnička škola Gradiška u petak ispraća svoje maturante

Srednja stučna i tehnička škola Gradiška u  petak, 24. maja ispratiće 162 maturanta, i to poslovno-pravne, ekonomske, medicinske i kulinarske tehničare, kuvare i konobare.

Svečana prozivka maturanata biće upriličena na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gradiška sa početkom u 18 časova, kojoj će predhoditi defile maturanata od Srednje stručne i tehničke škole do Kulturnog centra. Tom prilikom biće proglašeni učenici generacije u trogodišnjem i četvorogodišnjem stepenu obrazovanja.

Direktor Srednje stručne i tehničke škole Darko Golić rekao je da ova škola u školsku 2019./2020. godinu planira upisati 168 učenika raspoređenih u sedam odjeljenja.

Golić je istakao da su planom predviđena zanimanja poslovno-pravni, ekonomski, medicinski i poljoprivredni tehničari kao i novo zanimanje, tekstilni tehničar, zatim konobar i kuvar u trogodišnjem stepenu.

Srednja stučna i tehnička škola Gradiška uskoro očekuje rekonstrukciju školskog restorana i pratećih kabineta. Direktor škole, Darko Golić rekao je da je Skupština grada Gradiška u decembru prošle godine usvojila Projekat rekonstrukcije restorana što podrazumjeva stvaranje optimalnih uslova za obavljanje praktične nastave ugostiteljske struke, ali i da restoran postane otvorenog tipa.

Golić je dodao da je uskoro u planu dobijanje dozvole za izgradnju tribina na sportskom terenu škole čime bi se riješili mnogi problemi škole ali i brojnih korisnika sportskog terena.

Predstavnici Srednje stručne i tehničke škole u narednom periodu očekuju da će ući i u projekte energetske efikasnosti.

Share With: