Održan „Juventa sport Stars kup 2019“

U Gradišci je prethodnog vikenda održan Četvrti međunarodni turnir „JUVENTA SPORT Stars kup 2019“ koji organizuje fudbalski klub “Stars” Gradiška. Na turniru su učestvovale generacije od 2007 do 2010.

Fudbaleri “Starsa” iz Gradiške  pobjednici su  kupa 2019. u generaciji 2007. Zlatnu medalju u generaciji 2008. osvojila je ekipa “Čukaričkog” iz Beograda. U generaciji 2009. najbolji su bili fudbaleri “Crvene Zvezde” iz Beograd, a fudbaleri “Dinama” iz Zagreba osvojili su zlato u generaciji 2010.

“Dinamo” učestvuje već četiri godine na ovom turniru i rado se odazivaju na poziv  organizatora, rekao je trener Marko Cindrić.

“Nama je ovdje odlično. Djeca uživaju, organizacija je odlična, tako da ćemo se vratiti i iduće godine. Naša Otvorena škola 2008.  bila je u finalu, što je veliki rezultat, a igrači  2010 godište su osvojili kup pobjedivši u finalu “Crvenu Zvezdu” sa 2:1”  rekao je Cindrić.

Trener  “Čukaričkog” Vladimir Bulatović   rekao je da su ove godine bili dosta uspješniji u odnosu na prethodnu godinu kad su stigli do četvrtfinala.

“Polufinale ove godine je bila sjajna utakmica sa “Crvenom Zvezdom” i tu mislim da nas je dosta poslužila sreća. U finale smo zasluženo pobjedili ekipu “Dinama” s obzirom da nismo primili go iz igre cijeli turnir. Što se tiče same organizacije kupa,  tajminga, suđenja, logistike uopšte,kvaliteta terena, kvaliteta smještaja koji smo dobili mi smo prezadovoljni” rekao je Bulatović.

Direktor fudbalskog kluba “Starsa” Saša Raca rekao je da su i ove godine opravdali očekivanja.

“Osnovni cilj Četvrtog međunarodnog turnir “JUVENTA SPORT Stars Kup 2019.”  je promocija kluba i grada kao i druženje djece, a na drugom mjestu je ko će osvojiti nagradu. Na ovom turniru moglo se vidjeti mnogo lijepog fudbala i mnogo talenata. Na kraju priznanja su otišla u Beograd, Zagreb ali ostala  i u Gradišci. “Stars” je u generaciji 2007. osvojio prvo mjesto pobjedivši “ Crvenu Zvezdu” u finalu dok je generacija 2009. osvojila treće mjesto” rekao je Raca.

Na turniru su učestvovale ekipe zvučnih imena kao što su “Crvena Zvezda” i, “Čukarički“ iz Beograda, “Dinamo” Zagreb i mnogi drugi a treneri ovih klubova su se složili oko toga  da  su ovakvi turniri  idealni za prepoznavanje mladih talenata pa su tako od prošlog mjeseca u “Crvenoj zvezdi” počela igrati dva mlada fudbalera Starsa, Dušan Petrović i Dragan Pejić.

Dušan Petrović u Starsu je šest i po godina i kako kaže pošto se pokazao dobar na turnirima Zvezda ga je prepoznala i pozvala da igra za njih. Do sad je za “Crvenu zvezdu” nastupio na dva turnira.

Dragan Pejić u Starsu trenira sedam godina i ne krije zadovoljstvo što od skoro nastupa u timu Zvezde. On je dodao da je prošle godine bio najbolji igrač “Stars kupa 2018” i izrazio nadu da će i ove godine ponoviti uspjeh.

Četvrti JUVENTA SPORT Stars kup 2019 zatvorio je predsjednik Skupštine grada Gradiška, Milenko Pavlović, koji je čestitao organizatorima ali i svim takmičarima i njihovim trenerima.

Share With: