Srednja stručna i tehnička škola organizovala Dan otvorenih vrata

Srednja stručna i tehnička škola Gradiška organizovala je danas Dan otvorenih vrata, tokom kojih su učenici ove škole posjetiocima predstavili svoja zanimanja.

Direktor škole Darko Golić rekao je da je cilj ove manifestacije da maturante osnovnih škola upoznaju sa zanimanjima koja su zastupljena u školi.

Golić je naveo da je za narednu školsku godinu planiran upis sedam odjeljenja iz pet struka.

„U četvorogodišnjim zanimanjima odobren je upis po jednog odjeljenja medicinskih, ekonomskih, poslovno-pravnih i poljoprivrednih tehničara, te jednog odjeljenja u novom zanimanju tekstilnih tehničara, a u trećem stepenu odobren je upis po jednog odjeljenja kuvara i konobara“, naveo je Golić.

On je istako da su učenici u ovoj školskoj godini postizali dobre razultate u nastavi i na takmičenjima, da je na polugodištu bio smanjen broj izostanaka u odnosu na prethodnu godinu, te da je dosta učenika učestvovalo na takmičenjima, manifestacijama i u humanitarnim aktivnostima.

Danima otvorenih vrata u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi prisutvovali su načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Gradiška Davor Glišić, predstavnici gradiških ustanova i preduzeća i direktori i učenici osnovnih škola sa područja Gradiške.

Srednju stručnu školu u Gradišci ove školske godine pohađaju 604 učenika.

Share With: