Скупштина и градоначелник Аџић траже хитан састанак са надлежнима о стању електромреже

На веома лоше стање електромреже на подручју Градишке указало је више одборника позиције и опозиције током данашњег засједања  локалног парламента.

Подсјетили су да су многа села, посебно протеклих дана када је невријеме  са олујним вјетром и кишом, те ледом, захватило Градишку, више дана била без струје, што је, уз остале посљедице, повећало штете у бројним домаћинствима.
Такође, изразили су незадовољство односом бањалучке „Електрокрајине“ према стању електроснабдијевања и мреже на овом подручју, који је, тврде, већ дужи период лош и временским неприликама само разоткривен.
Градоначелник Зоран Аџић такође истиче да је надлежно предузеће минимално уложило у реконструкцију мреже и нагласио да грађани имају право приговора Електропривреди на испоруку електричне енергије.
„Контактирао сам све надлежне представнике и захтијевам хитан састанак у Градишци са директорима ЕП РС, Електрокрајине, премијером и ресорним министром и очекујем, између осталог, одговор у ком року ће бити реконструисана нисконапонска мреже на подручју Градишке“, рекао је градоначелник Аџић, додајући да због лошег квалитета електроснабдијевања, поред грађана, трпе и инвеститори.
Представник „Електрокрајине“ Бања Лука Тања Кесер  присуствовала је сједници Скупштине у Градишци, али се није обраћала јавности.
Сања Т.
Share With: