Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Škorić: U aprilu evidentirano 38 krivičnih djela, rasvjetljeno 94,7 odsto

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u aprilu je evidentirano 38 krivičnih djela, što je za 22 više u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a ukupno je rasvijetljeno 36 ili 94,7 odsto, rekao je načelnik ove uprave Bojan Škorić.

Škorić je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je po nepoznatom izvršiocu evidentirano 20 krivičnih djela, od kojih je 18 rasvijetljeno.

On je naveo da je u aprilu evidentirano 26 narušavanja javnog reda i mira, što je za 126 narušavanja manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Škorićje istakao da je, prema statističkim podacima iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 41 nezgodu, navodeći da ih je evidentirano 58, ali da nije bilo nezgoda sa smrtno stradalim licima.

“Analizirajući stanje iz svih oblasti, imamo povećanje broja krivičnih djela, ali veliki broj je otkriven operativnim radom policijskih službenika, smanjen je broj narušavanja javnog reda i mira, a povećan broj saobraćajnih nezgoda, što je rezultat uvođenja policijskog časa i ograničenja kretanja u istom periodu prethodne godine”, naveo je Škorić.

Prema njegovim riječima, iz svega navedenog može se konstatovati da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška zadovoljavajuće.

On je dodao da je u toku aprila ove godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano 27 migranata, a da u istom periodu 2020. godine nije evidentiran nijedan.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da od 38 evidentiranih krivičnih djela, 27 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti zloupotrebe droge, četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

On je naveo da je evidentirano 11 krivičnih djela protiv imovine, što je za sedam djela više u odnosu na isti period prethodne godine, a ukupno je rasvijetljeno njih devet.

Mišetić je dodao da je evidentirano pet krivičnih djela krađa, od kojih su četiri rasvijetljene, te je evidentirano i jedno krivično djelo teška krađa koja je rasvijetljena.

“Rasvjetljeno je i jedno djelo razbojništva, od dva evidentirana. Otkriveno je pet krivičnih djela i jedan prekršaj u vezi zloupotrebe droge, te je pronađena i oduzeta određena količina droge”, naveo je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković je istakao da je u izvještajnom periodu evidentirano 37 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 120 prekršaja manje u odnosu na isti period prethodne godine, a koji su sankcionisani sa podnošenjem osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 25 prekršajnih naloga.

Govoreći o stanju bezbjednosti saobraćaja, Trifković je naveo da je od ukupno evidentiranih 58 saobraćajnih nezgoda, 17 bilo sa posljedicama po lica, u kojima je pet zadobilo teške, a 22 lake tjelesne povrede.

“Ukupno su evidentirana 1.804 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja što je za 89,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Podneseno je 30 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato je 1.645 prekršajnih naloga”, naveo je on.

Trifković je rekao da su iz saobraćaja isključena 82 vozača, što je za 121,6 odsto više u odnosu april prethodne godine, a od toga broja, 53 vozača su isključena zbog vožnje pod uticajem alkohola.

On je dodao da je iz saobraćaja isključeno i 68 vozila.

Share With: