Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gimnaziji otvorena laboratorija za prirodne nauke

Laboratorija za prirodne nauke otvorena je danas u Gimnaziji u Gradišci, a opremu vrijednu oko 21.000 KM obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor Gimnazije Snežana Kočić rekla je da je u toku i obuka profesora za rad sa novom opremom koja će biti korištena u nastavi matematike, fizike, informatike, hemije, biologije i geografije.

“Sva oprema, kao što su roboti i ostalo što je bitno za navedene predmete, je veoma vrijedna. Gimnazija do sada nije imala 3D  štampač, pametnu tablu, a dobićemo i četiri laptopa”, navela je Kočićeva.

Učenik trećeg razreda Gimnazije Danilo Stojnić, koji se trenutno priprema za republičko takmičenje iz fizike, rekao je da je nova oprema veoma korisna za učenike koji se pripremaju za takmičenja ili za upis na fakultete.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Gradiška Dragutin Kovačević rekao je da je Gradska uprava učestvovala u projektu nabavke opreme za Gimnaziju tako što je obezbijedila tehničku podršku i dovoljno jak internet da bi navedena oprema mogla biti instalirana.

 

M.Malešević

Share With: