Што прије наћи рјешење за проблем кашњења исплате плата

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске ће, уважавајући потребе радника, настојати да што прије пронађе рјешење за превазилажење тренутног проблема у вези са кашњењем исплате плата у појединим здравственим установама, иако је, у првом реду, менаџмент установа задужен за пословање здравствених установа и реализацију уговора са Фондом здравственог осигурања.

Из овог министарства наводе да су упознати о проблему кашњења исплате плате радницима од неколико дана у болницама у Градишци, Добоју и Источном Сарајеву, те да је одржан и састанак са директорима с циљем разматрања приједлога модела за превазилажење овог проблема.

„Према информацијама из здравствених установа, у осталим болницама у Републици Српској редовно се исплаћују плате запослених“, саопштено је из Министарства.

Из Министарства подсјећају да Фонд здравственог осигурања Републике Српске са јавним здравственим установама уговара и финансира здравствену заштиту осигураних лица, односно пружање здравствених услуга и не исплаћује плате радницима, док је руководство установа дужно да организује пословање установа којима руководи.

У саопштењу је наглашено да, према информацијама Фонда здравственог осигурања Републике Српске, овај фонд нема дуговања по овом основу према поменутим здравственим установама.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске остаје посвећено да са Фондом здравственог осигурања Републике Српске проналази дугорочна рјешења за стабилност здравственог система, посебно уважавајући чињеницу да је због растерећења привреде у претходном периоду смањена стопа доприноса за здравствено осигурање, којима се финансира здравствени систем.

Из Министарства подсјећају да је у Републици Српској на снази су нови закони у области здравства, Закон о здравственој заштити и Закон о обавезном здравственом осигурању, који доносе бројне нове моделе унапређења услуга здравствене заштите за становништво, као и могућности за унапређење пословања здравствених установа.

СРНА

Share With: