Шиник: Традиционални ручак за наше хероје пандемије

Поводом Међународног дана возача, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка организовало је данас ручак за возаче камиона и све оне који се задесе на Царинском терминал Чатрња.

 

Предсједник овог Удружења Драгослав Шиник рекао је да се на тај начин желе захвалити свим возачима који су у на почетку пандемије корона вируса и затварања граница због пандемије били једина могућност за достављање лијекова који су од животног значаја за дјецу са сметњама у развоју из Републике Српске и Федерације БиХ, а није их било могуће набавити.

“То је само мали знак пажње. Ми се никад нећемо моћи одужити тим људима. Возачи су за нас хероји пандемије”, поручио је Шиник и додао да возачи камиона и данас помажу Удружењу кад је потребно некоме хитно доставити лијек или ортопедско помагало.

„Возачи из Србије “Друг са друма” који су нам много помогли прошле године, недавно су се организовали и нашем Удружењу донирали 120 пакета помоћи и 60 пакета удружењу из Добоја што говори о доброј сарадњи и да се за нас далеко чуло”, рекао је Шиник и истакао да ће сви они који подржавају рад Удружења МНРЛ бити позвани овог љета на Треће међународно дружење дјеце са сметњама у развоју са простора бивше Југославије.

Шиник је апеловао надлежним институцијама да лијекови који су неопходни за лијечење ријетких болести буду доступни у апотекама како би родитељи са рецептом могли купити лијекове који њиховој дјеци значе живот.

Г.Влаинић

Share With: