Са крстом на леђима, Шиник позива на брижнији приступ (ВИДЕО)

Како би скренуо пажњу јавности на проблеме са којима се суочавају дјеца са потешкоћама у развоју и њихови родитељи широм РС, предсједник градишког Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Драгослав Шиник одлучио се на несвакидашњи потез. Са још неколико родитеља, пјешачиће од Градишке до Бањалуке, носећи крст на леђима. Полазе на Крстовдан.

Шиник наглашава да су родитељи, по важећим законским прописима, доведени у врло потцијењен положај. „Родитељ дијетета, када наврши 30 година, губи статус неговатеља, родитељи дјеце „лептира“ немају право на рефундацију пријеко потребних, а прескупих фластера“, наводи Шиник ове и низ других примјера.

На пут дуг педесетак километара, Шиник креће 27. септембра, ујутро у 9 часова, испред градишког храма Покрова Пресвете Богородице. У Лакташима ће, уз благослов цркве, преноћити у дворишту храма, одакле ће, у четвртак у зору, пут наставити према Бањалуци. Симболично, у 11.55 часова, планирају стићи пред храм Христа Спаситеља, гдје ће их дочекати родитељи и дјеца са потешкоћама у развоја из више градова и општина РС.

Сања Т.

 

Share With:
Open

close button