Са Бањалучким везом од класичне музике до севдалинке

У Културном центру Градишка синоћ је одржан концерт Ансамбла „Бањалучки вез“.

Предсједник Скупштине овог ансамбла Златко Трожић рекао је да је ово друго гостовање у Градишци истичући да анасмбл има разнолик програм, од класичне музике до севдалинке.

„Ми дјелујемо од 8. новембра 2010. године и окупљамо истинске заљубљенике у музику, докторе, грађевинце, трговце. Радо се одазовемо на хуманитарне концерте које изводимо и у домовима здравља, болницама али и домовима пензионера“, рекао је Трожић.

Почасни члан ансамбла Небојша Куштриновић рекао је да радо учествује у концертима и да је највећа награда када у музици уживају сви од извођача до публике.

„Мени је част да сам почасни члан и у концертима учествујем кад год могу. Драго ми је да смо овим концертом уљепшали градишко небо културе“, рекао је Куштриновић.

Гост „Бањалучког веза“ био је сатиричар Миладин Берић који је рекао да су музика и смијех лијек за душу истичући да његова сатира колико год да је смијешна има и дубоку поруку.

„Кроз неколико пјесама и 50-ак афоризама потрудио сам се да на концерту Ансамбла мало развеселим публику. Планирам ускоро да у Градишци, заједно са кћерком организујем вече поезије и сатире“, рекао је Берић.

Г.Влаинић

Share With: