Ригорозна борба против трговаца дрогом и пијаних возача: Приоритет у раду Полицијске управе Градишка (ФОТО)

Борба против организованог криминала, са посебним акцентом на трговину дрогом, те смањење броја саобраћајних незгода. То је у приоритету овогодишњег рада Полицијске управе Градишка.

На суштину ове проблематике, са приједлогом мјера сузбијања ових појава, за Српскаинфо су, указали Слободан Торбица, начелник Полицијске управе Градишка и његов замјеник Тихомир Ракита.

Борба против организованог криминала, поручио је Торбица, који је недавно именован за начелника ПУ Градишка, биће приоритет у дјеловању и на нивоу Министарства унутрашњих послова РС.

Торбица је констатовао да је Градишка, као транзитно подручје, посебно погодно за развој свих облика криминалних радњи, те је, наглашава, неопходно свакодневно дјеловање полиције на сузбијању таквих активности.

– Приоритет нам је борба против организованог криминала, корупуције, са посебним акцентом на борбу против трговине дрогом. То је, истовремено и закључак проширеног колегија министра унутрашњих послова Републике Српске.

– У последње вријеме такође имамо повећан број саобраћајних незгода, нарочито недавне, у којој су погинула два младића. Зато ће оштрица наших послова бити сузбијање узрока саобраћајних незгода. То је за нас веома важно питање и проблем који не трпи одлагање.

Дакле, борба против организованог криминала и безбједност у саобраћају, казао је Торбица, за Полицијску управу Градишка имају приоритет.

Прекорачење ограничења брзине кретања, вожња под утицајем алкохола, технички неисправна возила, чине суштину проблема у саобраћају на подручју Полицијске управе Градишка.

– На подручју Града Градишка, инсталисана су четири стационарна радара. Послије вИшемјесечниох искустава односно статистике, закључујемо да је на тим, раније опасним мјестима гдје су се често дешавале саобраћајне незгоде, имамо много дисциплинованију вожњу. Испоставило се да ови радарски системи веома превентивно дјелују на возаче – казао је Тихомир Ракита, замјеник начелника Полицијске управе Градишка.

Ова проблематика била је и једна од најважнијих тема на овонедјељној конференцији за медије Полицијске управе Градишка.

Ракита је најавио да ће, различитим акцијама, првенствено превентивног карактера, дјеловати на учеснике у саобраћају.

– То је широко подручје дјеловања, почев од рада, предавања у школама, до тематских састанака, предавања, указиване на овај проблем путем јавним медија. Ми, као заједница, немамо алтернативу за обезбјеђење веће безбједности свих учесника у саобраћају – рекао нам је Ракита.

Округли сто на актуелне теме
Начелник ПУ Градишка СлободанТорбица, отишао је и корак даље, најавом организовања округлих столова на горуће теме.

– Циљ нам је да дјелујемо превентивно а репресивно тек ако не успијемо у томе. Наша идеја је да на округле столове позовемо све релевантне факторе у локалној заједници, социјалне раднике, педагоге, психологе, представнике локалне власти, комуналне полиције, инспекције, угоститеља… Заједно можемо јасно идентификовати проблеме и ангажовати се на њиховом отклањању – сматра Торбица.

Један од проблема је алкохолизам међу возачима, што је могуће елиминисати а тиме избјећи тешке посљедице.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: