Ректор Гајанин гостујући професор у Кини

Ректор Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) проф. др Радослав Гајанин ангажован је 9. децембра 2023. године као гостујући професор на Универзитету за медицину здравствене науке у Шангају.
Свечана промоција  на којој је ректора Гајанина у звање гостујућег професора промовисао ректор Универзитета за медицину и здравствене науке у Шангају проф. др Ву Тао обављена је на Конференцији о медицинској технологији и опреми у Шангају.


Поред тога, ректор Гајанин је представио рад и истраживање на тему  ,,Клиничкопатолошке карактеристике, начини лијечења и исходи код пацијената карциномом ларинксаˮ. Овом предавању ректора Гајанина присуствовали су ректор Ву, проректори, декани, академско особље, студенти Универзитета за медицину и здравствене науке, као и представници кинеских компанија које се баве медицинском технологијом и опремом.

Иначе, Конференција о медицинској технологији и опреми одржава се трећи пут на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају и представља прилику за представљање нових медицинских технологија и начина лијечења.

Важно је и подсјетити на то да је делегација Универзитета за медицину и здравствене науке у Шангају боравила на Универзитету у Бањој Луци током прошлог мјесеца, када је договорено отварање Иновационог центра за трансфер биомедицинске технологије и опреме.

Делегација Универзитета у Бањој Луци, у којој су, поред ректора Гајанина, и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић, шеф Студијског

програма синологије доц. др Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић МА, борави у вишедневној радној посјети Кини.

Share With: