Концерт „Лепој Радић, нашој хероини“ одушевио публику у Арени

Велики годишњи концерт Централног културно-умјетничког друштва „Лепа Радић „ Градишка под називом  „Лепој Радић, нашој хероини“ одржан је синоћ у Арени Градишка. У програму је учествовало 400 чланова друштва из 20 група, предшколске, играчке, музичке и пјевачке секције са разноврсним програмом.

Васпитач за традиционалне игре Мирјана Смиљанић рекла је да су се за годишњи концерт припремали током читаве године и да су са интензивнијим припремама почели у октобру.

Смиљанић је навела да је свака група извела нову тачку и да су у програму учествовала дјеца вртићког узраста од четири и по године па све до рекреативаца.

„Срећни смо јер смо „Чаројице“ вратили на сцену и премијерно их извели. Давор је написао текст за пјесму посвећену Лепој Радић нашој хероини, коју дјеца пјевају публици на крају програма и надам се да ће то постати традиција. Уложили смо јако пуно труда с циљем да покажемо да се радом и добром вољом све може урадити и сачувати народна традиција и обичаји“, додала је Смиљанић.

Предсједник ЦКУД-а „Лепа Радић“ Давор Симишић рекао је да је иза њих најуспјешнија година у историји друштва која је протекла у знаку 80 година од страдања Лепе Радић и 10 година од обнове рада друштва, те да су због бројности чланства и публике први пут концерт организовали у спортској дворани Арена Градишка.

„До краја године имамо активности у оквиру пројекта „Градишка плеше“, а наредне већ нови јубилеј, 70 година од првог оснивања друштва 1954. године које је носило назив КУД „Браћа Рибар““, навео је Симишић и нагласио да ЦКУД „Лепа Радић“ Градишка има 650 чланова и да је најбројније друштво у  Републици  Српској.

Бројна публика уживала је у народној игри и пјесми свих секција ЦКУД-а „Лепа Радић“.

На концерту су уречене захвалнице истакнутим дугогодишњим члановима, а чланови управе друштва су припремили поклон за предсједника ЦКУД-а „Лепа Радић“ Давора Симишића у знак захвалности за његово залагање и допринос обнови рада друштва.

С.С.Ц.

Share With: