Radi Drinić nagrada za najuređenije dvorište

Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Gradiška organizovalo je danas manifestaciju na kojoj su nagrađeni najbolji učesnici izbora za najuređenija dvorišta i balkone „Naj kutak“.

Prva nagrada za najuređenije dvorište pripala je Radi Drinić iz Kozinaca, koja je istakla da se nagradi nije nadala, dodajući da uživa kada uređuje svoje dvorište, iako je ove godine bilo teško sačuvati biljke od suše.

Drugu nagradu za najuređenije dvorište osvojila je Almasa Gerzić iz Dubrava, treću Mirjana Nježić iz Romanovaca, a u kategoriji najuređenijih balkona dodjeljenja je samo prva nagrada, Dobrili Despotović iz Rogolja.

Direktor „Gradske čistoće“ Željko Bilbija rekao je da je ove godine na izbor za „Naj kutak“ prijaviljeno 14 dvorišta i 7 balkona, da nije zadoviljan brojem prijavljenih, ali da ih je svake godine sve više.

Bilbija je istako da „Gradska čistoća“ vodi računa o uređenju grada, ali da je za uređen grad potrebno da budu uređena i privatna dvorišta i balkoni.

On je dodao da je dodjeljna i specijalna nagrada 89-ogodiišnjem Ostoji Vasiljeviću, koji živi samu u zdradi u centru grada i uređuje svoj balkon i sadi cvijeće.

„Vasiljeviću je dodjeljena specijalan nagrada i oslobođen je plaćanja usluga „Gradske čistoće“ do kraja godine, ali se on zahvalio i rekao da želi da plati ono što je kvalitetno odrađeno“, rekao je Bilbija.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da ljudi koji se posvete uređenju svojih dvorišta i balkona tako i uljepšavaju naš grad, te poručio građanima da svi povedu računa o svojim dvorištima i međama uz putni pojas.

Dodjeli nagrada u izboru za „Naj kutak“ prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Milenko Pavlović i zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić.

Share With: