Pušten u upotrebu novoasfaltirani put u Elezagićima

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas je u mjesnoj zajednici Elezagići svečano pustio u upotrebu novoasfaltirani put dužine oko 500 metara, čija je izgradnja koštala oko 60.000 KM.

Adžić je rekao da je Gradska uprava za izgradnju ovog puta izdvojila 50.000 KM, a mještani 10.000 KM, te dodao u ovom zaseoku Elezagića ima dosta djece i nekoliko velikih poljoprivrednih gazdinstava.

On je naglasio da gradska vlast želi da održi svoje obećanje da će raditi na izgradnji infrastrukture bez obzira da li je godine izborna ili nije.

„Naše opredjeljenje je da gradimo infrstrukturu na cijelom području grada Gradiška i da građanima omogućimo bolje uslove života, da bi oni ostajali na svojim poljoprivrednim gazdinstvima, a da imaju bolje puteve kojima mogu brzo da dođu do Gradiške ili Banjaluke“, istakao je Adžić.

Slavko Tošić iz Elezagića rekao je da novoizgrađeni put mnogo znači za mjetane ovog zasoka i cijele mjesne zajednice, te zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku Adžiću što su uvažili zahtjeve mještanja da se ova dionica puta asfaltira.

„Ovaj put nam mnogo znači jer ćemo imati bolju saobraćajnu komunikaciju sa gradom. Ovdje živi dosta mladih koji su se odlučili da ostanu na selu i bave se poljoprivredom“, istakao je Tošić.

On je dodao da u Elezagićima ima još oko 2.000 metara makadamskih puteva, te da je prioritet za naredni period nastavak asfaltiranja ove dionice puta prema regionalnom putu koji spaja Novu Topolu sa autoputem Gradiška – Banjaluka.

M.Malešević

Share With: