ПУ Градишка: Повећан број искључених возача из собраћаја

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу мају ове године евидентирано 30 кривичних дјела, што је за једно дјело мање у односу на исти период претходне године, рекао је начелник ове управе Слободан Торбица, на конференцији за новинаре.

„Укупно је расвијетљено 27 кривичних дјела, а по непознатом извршиоцу евидентирано је 11 кривичних дјела од којих је расвијетљено осам“, додао је Торбица.

Анализирајући стање из области јавног реда и мира, Торбица је навео да је евидентирано 35 нарушавање јавног реда и мира, што је за 16 нарушавања мање у односу на исти период претходне године.

Он је истакао да је према показатељима из области безбједности саобраћаја, број саобраћајних незгода смањен са 53 на 47.

Торбица је стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка оцијенио задовољавајућима, те додао да у мају ове године није било евидентираних миграната.

„Полицијску управу Градишка оптерећују и два кривична дјела на којима се интензивно ради а за која вјерујемо да ћемо врло брзо у јавност изаћи са одређеним показатељима. Ријеч је о кривичним дјелима „паљевине“ и „разбојништва““, нагласио је Торбица.

Замјеник начелника Полицијске управе Тихомир Ракита истакао је да је од евидентираних 30 кривичних дјела у мјесецу мају ове године, 27 дјела је из области општег криминалитета, једно из области безбједности саобраћаја и два кривична дјела из области злоупотреба опојних дрога.

„Оперативним радом полицијских службеника откривена су и два прекршаја у вези злоупотребе опојних дрога. Пронађена је илегална лабораторија за узгој опојне дроге „Сканк“, те је у истој затечена и изузета 151  стабљика која својим изгледом асоцира на ову опојну дрогу, укупне бруто масе око 62 килограма“, додао је Ракита.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић  је истакао да су у извјештајном периоду евидентирана 43 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 22 прекршаја мање у односу на исти период претходне године, а који су санкционисани са подношењем девет захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 35 прекршајних налога. Прекршаје је починило 48 лица, међу којима је 16 повратника.

Он је навео да су у евидентираних  47 саобраћајних незгода, три лица задобила тешке а 17 лаке тјелесне повреде.

„Из области безбједности саобраћаја укупно су евидентирана 1.077 прекршаја који су санкционисана са подношењем 12 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 1.001 прекршајним налогом.  Из саобраћаја је искључено 157 возача, 57 више у односу на мај прошле године, од којих је 137 искључено због вожње под утицајем алкохола или  64 више у односу на упоредни период“, навео је Трифковић.

Из саобраћаја је искључено и 35 возила, пет више у  односу на мај претходне године.

М.Малешевић

Share With: