Prvi put u Gradišci prvenstvo Republike Srpske u brdskom biciklizmu

Biciklistički klub „Challenge“ Gradiška, uz podršku Gradske uprave i Turističe organizacije, organizovaće u nedjelju, 17. oktobra, u selu Svojak prvenstvo Republike Srpske u brdskom biciklizmu.

Predsjednik ovog kluba Slavoljub Bjelajac pozvaoje građane da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciju, te dodao da će biti organizovane i trke za rekreativce i djecu.

Bjelajac je naveo da prva trka za djecu počinje u 10.45 časova, a da se prijave za sve takmičarske kategorije počinju od 10 časova.

“Od 11.00 časova počinju trke za žene, pionire, mlađe kadete i hobi trke, zatim trke po ostalim kategorijama, a najjače kategorije startuju od 13 časova. Dodjela nagrada predviđena je od 15.30 časova”, naveo je Bjelajac.

On je dodao da se za sve trke, osim na dan takmičenja, zainteresovani biciklisti mogu prijaviti i putem zvanične internet stranice i društvenih mreža kluba.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Gradiška Dragutin Kovačević izrazio je zadovoljstvo što se po prvi put na području Gradiške organizuje prvenstvo u brdskom bicilizmu, navodeći da je Biciklistički klub “Challenge” za samo godinu i po dana od svog osnivanja postao ozbiljan klub koji može da organizuje zanačajna takmičenja.

“Cilj nam je da sljedeće godine organizaujemo i podignemo na viši nivo gradišku biciklijadu, koja ranije bila tradicionalna sportska manifestacija u gradu”, istakao je Kovačević.

Direktor Turističke organizacije grada Gradiška Valentina Perić izrazila je nadu da prvenstvo u brdskom biciklizmu neće biti jedina manifestacija koju će organizovati sa biciklističkim klubom, te pozvala i ostale sportske organizacije da se obrate Turističkoj organizaciji u cilju da se za narednu godinu pripremi što više ovakvih takmčenja.

“Nastojaćemo da u saradnji sa biciklističkim klubom organizujemo jednu sportsku manfestaciju u u period juna, jula ili avgusta, kada je u Gradiški dolazi mnogo ljudi iz dijaspore i turista”, dodala je Perićeva.

Direktor Šumskog gazdinstva Gradiška Slavko Španjić istakao je da je ovo gazdinstvo podržalo održavanje prvenstva u brdskom biciklizmu, te da će učestvovati i u obilježavanju planiranih biciklističkih staza na planini Kozari, kao što su to činili u prilikom obilježavanja staza za planinare.

M.Malešević

Share With: