Provedeni izbori u svim mjesnim boračkim organizacijama

Izbori u mjesnim boračkim organizacijama na području opštine Gradiška uspješno su provedeni, a u toku su pripreme za Izbornu skupštinu opštinske boračke organizacije koja će biti održana krajem aprila ili najkasnije do 10. maja, rekao je gostujući u programu Radio Gradiške presdjednik Boračke organizacije opštine Gradiška Zoran Lazić.

Lazić je istako je da su izabrani predsjednici i organi svih 45 mjesnih boračkih organizacija, koje su predložile 52 delegata za Izbornu skupštinu i pet kandidata za predsjednika Boračke organizacije opštine Gradiška.

On je naveo da su za novog predsjednika opštinske borače organizacije predloženi Milovan Gagić, Ljubomir Peulić, Željko Savanović, Zoran Dević i Mirko Pjanić.

“Osim predsjednika, na Izbornoj skupštini biće birani i organi Opštinske boračke organizacije, odbori porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, Nadzorni odbor i razne komisije koje su predviđene Statutom organizacije. Nakon toga biće delegirani članovi Predsjedništva opštinske boračke organizacije, čijim formiranjem će biti formirani svi organi boračke organizacije u Gradišci”, naveo je Lazić.

Lazić je podsjetio da će u petak, 29. marta u Kulturnom centru u Gradišci u 11 časova, biti održana Izvještajna skupština Boračke organizacije opštine Gradipška u čijem radu će učestvovati delegati još aktuelnog skupštinkog saziva, a na kojoj će biti sumirani rezultati rada opštinske boračke organizacije u proteklom mandatu.

Share With: