Промовисан роман „Химерина крв – роман о Дучићу“

У Народној библиотеци Градишка вечерас је промовисан роман „Химерина крв ­- роман о Дучићу“, који представља живот и рад великог пјесника и дипломате, аутора Славише Павловића из Београда.

Павловић је рекао да је познати пјесник имао филмски живот и да је, одлучивши,  да напише књигу о Дучићу увидио да је живот знаменитог пјесника богат и да има много поука. Аутор је нагласио да је истраживање Дучићевог живота трајало десет година и да је, како би и сам разумио његова схватања времена, стварности и људи, одлазио у Рим, Будимпешту и друга мјеста на којима је боравио, радио и живио познати српски пјесник и дипломата. Роман“Химерина крв-роман о Дучићу“ из штампе је изашао 24. августа 2020. године, до сада је имала четири издања и била је једна од најчитанијих књига те године.

Директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић навела је да је Славиша Павловић млад и квалитетан писац чији су романи“Аписов апостол“ , „Завет Хероја“ и други веома читани. Миљковићева је подсјетила да је Павловић познат и као писац сценарија за многе серије на РТС-у.

С.Видовић

Share With: