Градишка: Обиљежено 27 година од оснивања СНСД-а

Градски одбор Савеза независних социјалдемократа обиљежио је вечерас 27 година од формирања Општинског одбора тадашње Странке независних социјалдемократа.

Први предсједник Општинског одбора СНСД-а  Никола Крагуљ навео је да страначки почеци нису били лаки, али да је СНСД у Градишци веома брзо успио да буде прва странка по броју гласова и повјерењу грађана.

„Главни основ за успјех је међусобно повјерење.Нисмо се бавили тиме шта друге политичке странке раде, настојали смо да радимо у интересу грађана и заједно са њима рјешавамо проблеме“, истакао је Крагуљ.

„СНСД је успио да превазиђе све изазове,  да остане једна породица, да одржи јединство и заједништво и управо је то снага СНСД-а, који је оставио дубок траг у развоју привреде и отварању нових радних мјеста“, истакао је предсједник Градског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић. Аџић је додао да су носиоци свих садашњих активности у Градишци млади људи у које имају пуно повјерење.

Звјездан Панић, потпредсједник Градског одбора СНСД-а Градишка навео је СНСД из године у годину све више шири, прилазе им млади људи што је, према његовим ријечима,  доказ да раде добру ствар и за Градишку и за Републику Српску.

„Осим младих СНСД огромну пажњу посвећује и женама које су незаобилазан и снажан фактор, нагласио је Огњен Жмирић, потпредсједник Градског одбора СНСД-а Градишка и додао да је доста жена високо позиционирано на одређеним мјестима.

Актив жена СНСД-а Градишка основан је1996. године, а прва предсједница била је Марија Цвјетковић која је истакла да су жене схватиле важност да учествују у политичком животу. Актив жена СНСД –а данас има 41 мјесни обор, а садашња предсједница Рената Обрадовић Поповић мишљења је да су жене снага СНСД-а и додала да  имају велику подршку партије на свим нивоима.

„СНСД није само политичка организација, већ једна велика породица  у којој су стасале генерације младих људи, нагласила је дугогодишњи секретар СНСД-а Градишка Оливера Ченгија.

С.Видовић

Share With: