Programom podrške razvoju preduzetništva povećati konkurentnost gradiških malih i srednjih preduzeća

Samostalni preduzetnici i privredna društva  koja imaju sjedište na području Gradiške, a koji su registrovani od 31. decembra 2017. godine imaju priliku da konkurišu na Javni poziv za dodjelu sredstava iz Programa podrške razvoju preduzetništva u gradu Gradiška za 2019. godinu.

Šef odsjeka za privredu i preduzetništvo u Gradskoj upravi Gradiška, Danilo Šobot gostujući u program Radio Gradiške rekao je da je predmet ovog javnog poziva dodjela bespovratnih finansijskih sredstava u visini od 150.000 KM iz Programa podrške razvoju preduzetništva u gradu Gradiška za 2019. godinu. Opšti cilj Programa je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća sa sjedištem na području Gradiške.

Sredstva iz ovog javnog poziva se dodjeljuju kao podsticaji za četiri linije; nabavku opreme ili softvera u ukupnom iznosu do 90.000 KM, poslovno povezivanje, organizaciju studijskih posjeta i učešće na sajmovima u inostranstvu u ukupnom iznosu do 20.000 KM. Poslovno savjetovanje u ukupnom iznosu do 20.000 KM i uvođenje standarda u ukupnom iznosu do 20.000 KM.

Šobot je dodao da pravo prijave na Javni poziv imaju privredna društva i samostalni preduzetnici koji ispunjavaju opšte uslove, da imaju sjedište na području grada Gradiška, da su registrovani kod nadležnog organa najkasnije do 31.decembra 2017. godine,da imaju status malih i srednjih preduzeća. Da nemaju dospjelih a neizmirenih poreskih obaveza zaključno sa 31.decembrom prošle godine i da u tekućoj godini nisu ostvarili bespovratna sredstva iz drugih izvora po istom osnovu.

Prema riječima Šobota privrednici se na Javni poziv mogu prijavit do 21.juna. Potrebnu dokumentaciju mogu preuzeti u prostorijama Gradske uprave kao i na internet stranici Gradske uprave. Preliminarna lista trebala bi biti objavljena tokom mjeseca jula.

Odjeljenje za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Gradiška organizovaće u četvrtak,  6. juna info dan na temu “Javni poziv za dodjelu sredstava iz Programa podrške razvoju preduzetništva u gradu Gradiška za 2019. godinu. Info dan će biti održan u prostorijama Uprave, u sali broj 47 sa početkom u 12 časova.

Share With: