Program obilježavanja Dana grada i Dana pobjede nad fašizmom

Program obilježavanja 24.aprila, Dana Grada Gradiška i 9.maja Dana pobjede na fašizmom, počeće koncertom Ruskog narodnog orkestra “Nižnji Novgorod“, koji će biti održan u subotu, 13.aprila u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška.

Programom su , do 8.maja predviđene brojne privredne, kulturne i sportske manifestacije.

U subotu, 20.aprila u 10 časova u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška  biće održan turnir u košarci za pionire. Na turniru će učestvovati KK “Borac“ iz Banja Luke, KK “Čelinac“ iz Čelinca i OKK “Kozara“ Gradiška.

Drugi Međunarodni fufbalski turnir U15 „Velimir Veljo Sombolac“ biće održan u nedjelju, 21.aprila.Turnir će biti održan na gradskom stadionu sa početkom od 10 časova, a učestvovaće Fudbalski klubovi“Vojvodina“ Novi Sad,“Čukarički“ „Beograd,“Sarajevo“ iz Sarajeva i „Kozara“ Gradiška.U Kulturnom centru Gradiška, u ponedjeljak, 22.aprila u 19 časova biće održana promocija Monografije poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Gradiške.

Tradicionalni festival privrede, gastronomije i kulturne baštine „Zdravofest 2019“ biće održan u utorak 23.i srijedu 24.aprila. Prvog dana, Festival će početi u 11 časova u parku Slobode, na obali rijeke Save, a drugog u 12 časova u Svadbenom salonu “Taxi bar“.

U srijedu, 24.aprila u 10 časova biće položeni vijenci i cvijeće na spomen obilježja u Centralnom spomen parku. Istog dana u 11 časova u Zavičajnom muzeju Gradiška biće otvorena izložba “Gradiški mostovi na Savi“.

Akademija povodom Dana Gradiške biće održana u srijedu, 24.aprila u 19 časova u Kulturnom centru Gradiška, dok je za 21 čas, na ljetnoj pozornici Kulturnog centra planiran koncert Dejana Petrovića i “Big Benda“. Na gradskom stadionu u četvrtak, 25.aprila biće odigrana finalna utakmica Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška, a u 19 časova u Kulturnom centru biće održan Godišnji koncert KUD-a „Kolovit“. Povodom Dana pobjede nad fašizmom, u srijedu 8.maja u 11 časova na Spome-obilježjima u Gradišci, Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima biće položeni vijenci i cvijeće.

Share With: