Привредници највише дискутовали о дигитализацији и инфраструктури на подручју Градишке

Током десете редовне сједнице Привредног савјета града Градишка разматране су, првенствено, теме које ће се наћи и пред одборницима градске Скупштине наредне седмице. То су  Програм рада Привредног савјета у наредној години, Приједлог Буџета града за 2024. годину, Програм подршке предузетништву, привреди, пољопривреди и руралном развоју, а затим и важна стратешка документа, попут Стратегије образовања и запошљавања, те дигиталне трансформације града Градишка. Разматрани су и годишњи, те средњорочни план рада Градоначелника.

„По реакцији чланова Привредног савјета, врло занимљивом се издвојила дигитализација, која је будућност и за коју Градска управа ствара претпоставке, на начин да донесе стратешки документ који се односи на ову област“, каже Драгана Илић, замјеница градоначелника Градишке. Да је дигитална трансформација веома занимљива за привреднике, потврдио је и Крешимир Бодрожић, врло успјешан привредник и потпредсједник градског Привредног савјета. Ипак, интересантна тема за привредни сектор је и План развоја у сектору образовања, те подршка Градске управе предузетништву, кроз више сегмената. „Ова година, нарочито посљедња два квартала, не чине привреднике посебно срећнима, али већ сада, посебно за извознике, има назнака да ће идућа година бити боља“, вјерује Бодрожић и наглашава да са нестрпљењем ишчекују завршетак инфраструктурних радова на подручју града који су у току или се планирају, а посебно отварање новог моста на ријеци Сави.

„Градска управа изузетно цијени снагу и енергију коју привредници улажу у одржавање пословања, у врло сложеним економским и политичким приликама, посебно уназад неколико година“, истиче градоначелник Градишке Зоран Аџић, наводећи да је од почетка 2019. године до данас на подручју Градишке повећан број запослених за 3 000 радника. Такођер је поручио да ће  структуре градске власти и убудуће бити на располагању потребама привредника, те наставити унапређивати, посебно инфраструктурне услове, за што снажнији привредни развој.

Десета редовна сједница Привредног савјета уједно је и  посљедња у овој години, након које је градоначелник Градишке уприличио новогодишњи пријем.

С.Т.

Share With: