Изабрани најбољи спортисти Градишке за 2023. годину: Теа Ковачевић и “Нитен“ понијели ласкава признања (ФОТО)

Млада тенисерка Теа Ковачевић проглашена је за најбољег спортисту, док је за најбољу екипу на 31. Избору најбољих спортиста Градишке у 2023. години проглашен Клуб борилачких вјештина „Нитен“.

Ковачевићева, коју тениски стручњаци сматрају за једну од најталенованијих младих тенисерки у свијету, као најзначајније резултате у 2023. години издвојила је титуле на турнирима у Србији, Турској, Хрватској, Албанији, Сјеверној Македонији, а посебно поново освојени турнир “Литл Мо Интернационал Флорида“ у Сједињеним Америчким Државама.

Тренер и такмичар Клуба борилачких вјештина “Нитен“ Невена Кутић истакла је да је велико признање бити најбоља екипа, те да сматра да је признање залужено јер је ката тим “Нитена“ остварио историјско учешће на Свјетском карате првенству у Будимпешти.

Кутићева је заједно са Маријом Зјајић и Иваном Шукало у 2023. години одбранила титулу екипног првака БиХ и Републике Српске у катама трећу годину заредом.

По одлуци стручног жирија, на челу са прослављеним фудбалером и тренером Борчетом Средојевићем, другопласирани спортиста године у Градишци је рукометаш „Козаре“ Јован Јанковић, трећепласирана је кошаркашица “Козаре“ Миланка Шкрбић, а најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је Ђорђе Видовић, актуелни првак Шаховског клуба “Козара“.

Најперспективнија спортисткиња је Анастазија Стојнић, чланица Бициклистичког клуба “Челенџ“, док је најперспективнији спортиста капитен јуниора ФК „Козара“ Аљоша Благојевић.

Најбољи спортски тренер Градишке у 2023. години је тренер Женског одбојкашког клуба “Градишка“ Златко Самелак, а најбољи спортски радник је предсједник Фудбалског клуба „Братство“ из Козинаца Ђурађ Бјелобрк.

Гласовима публике награду за најбољи спортски потез, коју додјељује Радио-телевизија Градишка, освојио је Реља Лакић, џудиста “Козаре“.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић честитао је свим награђеним спортистима и пожелио им много успјеха у наредним годинама.

Аџић је истакао да град Градишка финансијски подржава рад око 80 спортских колектива и ствара боље услове за њихове тренинге и такмичења.

Он је нагласио да је Градишка град спорта и да је доказ тога чињеница да је Арена Градишка у само три године од њеног отварања дошла до тога да тешко проналази додатне термина за све који желе да тренирају и постижу спортске резултате.

Организатор Избора спортисте града Градишка била је Градска управа, технички организатор Радио-телевизја Градишка, а покровитељ манифестације градоначелник Градишке Зоран Аџић.

З. Калинац

Share With: