Преминуло 16 особа, новозаражених 312

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа тестирано је 838 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 312 особа.

Ради се о 136 мушкараца и 176 жена, од којих је 53 млађе, 165 средње и 94 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 72 особе су из Бањалуке, 32 из Бијељине, 25 из Требиња, 15 из Лакташа, по 13 из Козарске Дубице и Пала, 12 из Рибника, по 11 из Градишке и Добоја, по девет из Билеће и Челинца, осам из Источног Новог Срајева, по седам из Зворника, Шамца и Шипова, шест из Угљевика, по пет из Дервенте, Мркоњић Града и Приједора, по четири из Котор Вароша, Модриче и Сокоца, по три из Прњавора, Српца и Теслића, по двије из Крупе на Уни, Новог Града, Рогатице, Фоче и Шековића и по једна из Берковића, Братунца, Брода, Источне Илиџе, Источног Старог Града, Калиновика, Костајнице, Лопара и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Градишке, Бијељине и Новог Града и по једна из Дервенте, Добоја, Лакташа, Мркоњић Града, Оштре Луке, Требиња и Вишеграда.

Share With: