Преминуле 23 особе, новозаражених 329

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 803 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 329 особа.

Ради се о 154 мушкарца и 175 жена, од којих је 66 млађе, 170 средње и 93 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 131 особа је из Бањалуке, 53 из Бијељине, 22 из Требиња, по 15 из Зворника и Лакташа, 14 из Добоја, 11 из Угљевика, девет из Приједора, осам из Билеће, шест из Берковића, по четири из Дервенте, Кнежева, Прњавора, Фоче и Челинца, три из Лопара, по двије из Градишке, Српца и Шамца и по једна из Братунца, Вишеграда, Вукосавља, Источне Илиџе, Котор Вароша, Мркоњић Града, Осмака, Пала, Рогатице, Сокоца и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртна случаја. Ради се о 13 мушкараца и 10 жена, средње и старије животне доби од којих је пет особа из Приједора, по четири из Бањалуке и Добоја, по двије из Бијељине и Требиња по једна особа из Источне Илиџе, Пала, Градишке, Теслића, Зворника и Берковића.

РТРС

Share With: