Представом за дјецу, градишка Библиотека обрадовала малишане поводом Светог Николе (ВИДЕО)

Народна библиотека у Градишци и ове је године, у оквиру Зимског града, организовала традиционалну манифестацију под називом „У сусрет Светом Николи“. За најмлађе основце и полазнике ЈПУ „Лепа Радић“ и приватних вртића приређена је представа у извођењу глумаца Дјечијег позоришта РС Драгане Илић и Саше Терзића.

„На овај начин желимо, заједно са дјецом, са радошћу чекати светог Николу, радовати се поклонима, али и приближити културу, књигу и библиотеку најмлађим суграђанима“, истиче Сњежана Миљковић, директор Нардоне библиотеке у Градишци.

Попут осталих малишана, Војислав,  Елма и Јаков врло су пажљиво пратили представу.  Нама су открили да нестрпљиво ишчекују поклоне од Светог Николе, али нису заборавили да је важно ширити другарство, љубав и поштовање, у школи и у кући.

Манифестација „У сусрет Светом Николи“ је само један од бројних садржаја  које током године за дјецу организује градишка Народна библиотека. „У Библиотеци дјелује радионица „Шареница“ коју дјеца, касније наши читаоци, врло радо посјећују.

Са дјецом обиљежавамо значајне датуме, дружимо се са познатим дјечијим писцима, те припремамо и друге садржаје који су корисни дјеци предшколског и раног школског узраста када почињу читати и писати“, закључује Миљковићева.

С.Т.

Share With: