Представници Влада Српске и Србије утврдили проритете у сарадњи

Владе Републике Српске и Србије утврдиле су данас на неколико приоритетних области сарадње у наредном периоду, а акценат је стављен на даље унапређење сарадње у области енергетике, путне и жељезничке инфраструктуре, информационих технологија, намјенске индустрије и пољопривреде.

На заједничком састанку двије владе у Бањалуци разговарано је о тренутном статусу заједничких пројеката Републике Српске и Србије, те могућностима даљег унапређења и интензивирања сарадње у више области, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Током разговора било је ријечи о активностима на изградњи хидроелетране Бук Бијела, ауто-пута од Бијељине ка Рачи, активностима у вези са изградњом аеродрома у Требињу, изградњи технолошког парка у Бањалуци, питањима из области намјенске индустрије, заједничком пројекту противградне превентиве у Подрињу, те сарадњи у области производње органске хране.

Посебно је било ријечи о проблемима са којима се суочавају сточари у региону због вируса афричке куге свиња, те је указано на важност сарадње, заједничког приступа и превентивног дјеловања у спречавању ширења овог вируса.

Share With: