Predstavljene knjige Vere Bojičić

U Gradišci je danas održana promocija knjiga pisca naučne fantastike Vere Bojičić iz Beograda.

Na promociji, koju je u Kulturnom centru organizovala Narodna biblioteka Gradiška, predstavljenje su knjige „Povratak u raj – Elektra iscjeljenje“, „Znanje na dar od Izvora“, „Vid“, „Antena“ i „Poklon ratnice“.

Bojičićeva je rekla da u svojim knjigama govori o tehnologijama budućnosti, božijoj čestici, stvaralačkoj moći svjetlosti, komunikaciji sa atomima i putu kroz vrijeme.
Ona kaže da je tragajući za istinom pisala priče koje predstavljaju naučnu fantastiku, ali koje ona smatra istinitim i koje donose znanja za budućnost.

Spisateljica je istakla da je uvijek teško kada predstavite nešto novo, ali da je ubijeđena u svoje vizije i sva svoja istraživanja u kojima je petnaest godina u nauci pronalazila ono što postoji u duhovnosti. Ona je dodala da nauka objašnjava duhovnost, a duhovnost nauku, te navela da je, tragajući kroz porijeklo zla, spoznala da zlo ne postoji u duhu i svijesti čovjeka nego samo u manifestaciji uma na čulnom nivou. Istakla je da su njene knjige dar ljudima, da kroz njih pokušaju da mijenjaju budućnost, koriste stvaralačku moć i vrate svoju slobodnu volju.

Direktorica Nerodne biblioteke Gradiška Snježana Miljković izrazila je zadovoljstvo što su gradiškoj publici mogli da predstave knjige iz oblasti naučne fantastike koje nisu mnogo zastupljene u bibliotečkom fondu gradiške biblioteke.

Share With: