Predstavljen roman“Sve moje sestre“

Buran životni put i bogato djelo Rastka Petrovića, jednog od najvećih srpskih pisaca prve polovine 20.vijeka, na izuzetan način predstavila je Laura Barna u novom romanu“Sve moje sestre“.

Govoreći o romanu na sinoć održanoj promociji u Narodnoj biblioteci u Gradišci, Barna je rekla da roman prati umjetnike prve polovine 20.vijeka koji su uveli modernizam u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji.“Pored Rastka Petrovića, tu su naši čuveni pisci, poput Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Moše Pijade, Isidora Sekulić,  koji su se okupili u grupu umetnika s ciljem da kroz umetnost podignu naciju“, istakla je Barna.

Ona je rekla da je, prema ocjeni kritičara, roman slojevit tako da se može čitati kao istorijski segment, ali i kao ljubavni i porodični roman.

Direktorica Narodne biblioteke Gradiška Snježana Miljković istakla je Laura Barna, beogradska književnica koja rado dolazi u Gradišku i dodala da se u Narodnoj biblioteci u Gradišci mogu naći djela Laure Barne, kao i ovaj poslednji“Sve moje sestre“ koji čitaoci mogu pronaći već danas na policama Biblioteke.

Na sinoćnjoj promociji, osim autorke o romanu je govorila Dijana Trubajić, direktor i bibliotekar Narodne biblioteke“Veselin Masleša“ iz Laktaša.

S.Vidović

Share With: