Predstava ”Čorba od kanarinca” u Kulturnom centru Gradiška

Predstava “Čorba od kanarinca”, u produkciji Zvezdara teatra Beograd, biće odigrana u Kulturnom centru Gradiška, u srijedu 15. maja sa početkom u 20 časova.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška, Draško Vidović  rekao je da je pomenuta predstava jedna  od najgledanijih predstava u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Urađena je po tekstu čuvenog tekstopisca i režisera Miloša Radovića, a naslovne uloge igraju Ljubomir Bandović i Mina Lazarević. Predstava govori o ljubavi, međuljudskim odnosima i odnosima uopšte, a žanrovski je na granici između dinamične komedije i nježne melodrame.

“Predstava je vrhunska u svakom smislu, počev od scenografije, teksta, glumaca, kostima”, rekao je Vidović i dodao da je predstava premijerno izvedena 2013.godine, a 14.maja će prvi put biti izvedena u Republici Srpskoj, u pozorištu”Jazavac” u Banja Luci, a nakon toga 15. maja u Gradišci.

Cijena ulaznice  je 15KM, a broj ulaznica je ograničen zbog čega je potrebno iste rezervisati ranije na biletarnici Kulturnog centra.

Govoreći o drugim aktivnostima Gradskog pozorišta Gradiška, Vidović je podsjetio da je u toku rad na pripremi predstave ”Emigranti”, po tekstu Slavomira Mrožeka čija premijera će biti održana polovinom  juna ove godine. Vidović je najavio drugu profesionalnu premijeru  u septembru ove godine i dodao da je plan da Gradsko pozorište Gradiška ima najmanje dvije profesionalne premijere godišnje uz još neku predstavu za djecu.

Vidović se  zahvalio  svima koji su podržali njihov rad posebno Gradu Gradiška i gradonačelniku Zoranu Adžiću.

Share With: