Предложен притвор за лице из Градишке због обљубе дјетета

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је притвор за лице чији су иницијали К.С. /39/ из Градишке осумњичено за обљубу тринаестогодишњакиње.

Лице К.С. осумњичено је да је починило кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година на штету тринаестогодишњакиње у стицају са кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука је, након испитивања осумњиченог, Окружном суду у Бањалуци предложио притвор због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те поновити кривично дјело.

Притвор је предложен и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које може бити изречена казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда – узнемирењу јавности.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Share With: