Predavanje o ponašanju u saobraćaju učenicima OŠ “Vasa Čubrilović”

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška održali su danas predavanje o pravilima ponašanja u saobraćaju učenicima prvog razreda Osnovne škole “Vasa Čubrilović”.

Predavanje je održano u okviru kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, čiji je cilj povećenje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju, naročito u zonama škola i na tresama kojima se učenici kreću od škole do kuće.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška Tihomir Rakita rekao je da se akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“  provodi od u periodu od 26. avgusta do 20. septembra a da su prve aktivnosti održane prije početka školske godine.

On je istako da policijski slućbenici tokom predavanja, koja su održana u svim osnovnim školama na području Gradiške, učenike prvih razreda učili osnovnim saobraćajnim pravilima  i kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju.

Rakita je dodao da će policijski službenici u toku sprovođenja ove akcije pojačano kontrolisati saobraćaj, sankcionisati prekršaje, nepropisna parkiranja i regulistati saobraćaju blizini škola.

Share With: