Pozivom na broj 1415 darujete 1 KM za Udruženje „Mrvice“

Međunarodni dan prijevremeno rođene djece obilježava se danas, 17. novembra, a ljubičasta boja je simbol za obilježavanje ovog dana i predstavlja osjetljivost i izuzetnost.

Gradska uprava grada Gradiška podržala je inicijativu da povodom Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece Arena Gradiška danas bude osvijetljena ljubičastom bojom u vremenu od 18 do 22 časa.

Do kraja ovog mjeseca , u toku „Ljubičastog novembra“, svi građani pozivom na „M:tel-ov“ humanitarni broj 1415 mogu da doniraju 1 KM za Udruženje roditelja prijevremeno rođenje djece „Mrvice“, a sva prikupljena sredstva biće utrošena za renoviranje i adaptaciju prostorija ovog udruženja.

Predsjednica Udruženja „Mrvice“ Mileva Tanić ranije je rekla za Radio Gradišku da je ove godine osnovna aktivnost „Ljubičastog novembra“ projekat „Mi za njih“, čiji je cilj socijalno uključivanje i osnaživanje djece, ali i njihovih roditelja, u svakodnevnom riziku koji ih okružuje.

„Kroz ovaj projekat stvorili bismo mogućnost uključivanja djece u razne sportske i kulturne aktivnosti, pružanje psihosocijalne podrške i omogućavanje njima nedostupnih sadržaja“, navela je Tanićeva.

G.Vlainić

Share With: