Povoljni uslovi za vožnju

Uslovi za vožnju na putevima u Republici Srpskoj su povoljni , a prohodnost putnih pravaca zadovoljavajuća. Vozi se po suvim kolovozima uz relativno dobru vidljivost .Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Počeli su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega dolazi do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-18, na dionici  Krupac-granica Republika Srpska (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj se i dalje odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Na graničnim prelazima u BiH  čekanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, ali je omogućen prelazak pješaka i biciklista. Iz sigurnosnih razloga, zatvoren je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: