Pošta Gradiška u samom vrhu poštanskog sistema Republike Srpske

Juče, 9.oktobra obilježen je Svjetski dan pošte, s ciljem isticanja važnosti poštanskog sektora u svakodnevnom životu ljudi i njihovom poslovanju, te doprinosu društvenom i ekonomskom razvoju zemalja.

Upravnik Pošte Gradiška Saša Mrmak gostujući u program Radio Gradiške rekao je da je poštanski sistem Republike Srpske dio velike svjetske mreže javnih poštanskih operatera i jedan od tri javna poštanska operatera u BiH, koji samostalno, ekonomski i tehnološki nezavisno, djeluju na cjelokupnom području Republike Srpske, obezbjeđujući korisnicima dostupnost univerzalnih i drugih poštanskih usluga.

”Na području Gradiške građanima je na raspolaganju sedam pošta, jedan izdvojeni šalter sa dostavom, osam ugovornih, tri izdvojena i petnaest šaltera instaliranih u poštama kao i deset poštanskih sandučića.

Mrmak je istakao da 28 poštara, mjesečno dostave više od 4000 uputnica  penzija, 1 200 invalidnina, 1 350 uputnica boračkog ,620 uputnica dječijeg dodatka, između 400 i 500 raznih drugih isplata kao i više od 23 000 računa za električnu energiju, oko 10 000 telefonskih računa i oko 20 000 računa za komunalne usluge.

Mrmak je rekao da je gradiška Pošta među pet pošta u Republici Srpskoj po poslovanju i istakao da su radnici pošte najzaslužniji za uspjeh i dobro poslovanje.
Govoreći o ulugama koje pružaju korisnicima, rekao je da je su korisnima na raspolaganju usluge prijema i slanja poštanskih pošiljaka, prijem i slanje novca, usluga koja je  uspostavljena sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom,kao i usluga poštonoša na kućnom pragu , usluga”brze pošte” , poklon šop i najnovija usluga”PostPak”, međunarodna otkupna pošiljka koja se može primiti za zemlje Srbija i Crna Gora.

Share With: