Organizovano druženje mališana iz vrtića iz Gradiške, Srbca, Laktaša i Čelinca

U okviru „Dječije nedjelje“ Javna predškolska ustanovi „Lepa Radić“ Gradiška organizovala je danas u balon sali na Senjaku druženje sa gostima iz vrtića iz Srpca, Laktaša i Čelinca.

Koordinator za vaspitno-obrazovane grupe predškolske ustanove „Lepa Radić“ Dragana Grahovac rekala je da ova ustanova već 15 godina organizuje brojne aktivnosti u toku „Dječije nedelje“, a u posljednje tri godine organizuje i druženje djece iz tri gradiška vrtića sa njihovim vršnjacima iz vrtića iz susjednih opština.

„Prošle godine tema druženja je bio sport, a ove je to muzika i pripremljen je kavalitetan sadržaj da se djeca dobro zabave i druže“, navela je Garahovac.

Vaspitač u vrtiću „Naša radost“ iz Srbca Dušica Malešević rekla je da mališani iz Srbca tri godine zaredom dolaze na druženje u Gradišku.

„Iskustva su vome pozitivna, a djeca se uvjek obraduju. Bitno je da zajednu učestvuju u raznim aktivnostima, da se druže i steknu nova iskustva i poznanstva“, istakla je Maleševićeva i navela da je u posjetu drugarima u Gradišci došlo 63 mališana iz srbačkog vrtića.

U okviru „Dječije nedelje“, u sva tri vrtića Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ Gradiška sutra će biti organizovan Dan otvorenih vrata i tradicionalna kestenijada.

Share With: