Poljoprivrednici obavezni da gazdinstva registruju u Poreskoj upravi

Nosioci poljoprivrednih gazdinstava koji su registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava, po Zakonu o doprinosima Republike Srpske, obavezni su prijaviti doprinose za 2018. godinu, što je uslov za ostvarivanje podsticaja za 2019. godinu Ministarstva poljoprivrede, šuumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Načelnik Poreske uprave Republike Srpske Područne jedinice Gradiška, Boro Spasojević, rekao je da je u proteklom periodu veći broj poljoprivrednika registrovao poljoprivredna gazdinstva u Područnoj jedinici Poreske uprave u Gradišci i da će nastaviti i dalje sa tim aktivnostima.

Rezultat slika za njiva

„Oni dolaze kod nas da se se registruju u jedinstveni sistem i da daju saglasnost da možemo da dostavljamo obračun doprinosa kao zaduženje koje plaćaju za prošlu godinu, a dužni su da to plaćaju do dvadesetog u mjesecu za prošli mjesec“, rekao je Spasojević.

On je naveo da za nekomercijalna gazdinstva nezaposleni plaćaju 31, 94 KM doprinosa za zdravsto, a zaposleni i penzioneri 1 odsto bruto plate odnosno penzije, dok za komercijalna gazdinstva nezaposleni plaćaju 121, 78 KM za zdravstvo i penziono dok zaposleni penzioneri preko 65 godina plaćaju 2 odsto od bruto plate odnosno penzije za zdravstvo.

Spasojević je naveo da je u Područnoj jedinici Gradiška do sada registrovano više od 700 poljoprivrednih gazdinstava.

Share With: