Полицијска управа Градишка обиљежила крсну славу Светог Архангела Михаила (ВИДЕО)

Освећењем славског колача и жита у храму Покрова Пресвете Богородице и служењем помена и полагањем вијенаца и цвијећа код спомен-плоче погинулим полицајцима у Одбрамбено-отаџбинском рату, Полицијска управа Градишка обиљежила у крсну славу МУП-а Републике Српске – Светог Архангела Михаила.
Замјеник начелника Полицијске управе Тихомир Ракита истакао је да се сваке године на дан крсне славе служи помен за 15 полицајаца из Градишке и Српца који су дали животе за стварање Републике Српске.
Он је честитао славу припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, али и свим грађанима који славе Светог Архангела Михаила.
Крсну славу вјерницима и полицајцима честитао је и архијерејски намјесник градишки, протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић.
Он је нагласио да треба помињати улогу храбрих полицајаца који су дали живот за слободу српског народа и вјеру православну и тако спријечити да умру и у сјећањима својих колега, пријатеља и свог народа.
Поводом обиљежавања славе МУП-а Српске, 38 припадника Полицијске управе Градишка је 14. и 15. новембра добровољно дало крв а у четвртак, 16. новембра организован је Дан отворених врата за дјецу из вртића и ученике градшких основних школа.
М.М.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FsxcB2TG-KU[/embedyt]
Share With: