Počinju maturske svečanosti za učenike devetih razreda gradiških osnovnih škola

U sedam osnovnih škola na području Gradiške ove godine osnovnu školu završiće oko 500 učenika devetih razreda.

Predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola s područja Gradiške, Rajna Soldat, gostujući u emisiji “Aktuelno“ Radio Gradiške, istakla je da će maturske svečanosti za učenike završnih razreda biti održane u periodu od danas 30.maja do 14. juna ove godine.

Maturska svečanost za učenike O.Š.“Sveti Sava“ Dubrave biće održana danas, za učenike O.Š.“Vasa Čubrilović“, 3.juna, a za učenike O.Š.“Mladen Stojanović“ iz Gornjih Podgradaca“ i za učenike O.Š.“Vuk Stefanović Karadžić“ iz Turjaka, 7.juna. Učenici O.Š.“Kozarska djeca“ iz Kruškika završetak devetogodišnjeg školovanja proslaviće 9. juna, učenici O.Š.“Danilo Borković“, 12.juna, a učenici O.Š.“Petar Kočić“ iz Nove Topole, 14.juna.

„Za učenike devetih razreda nastava će trajati do 5.juna, dok za učenike ostalih razreda nastava završava od 15.do 21.juna“, rekla je Soldatova.

U sedam osnovnih škola na području Gradiške u prvi razred u školskoj 2019/20.godini upisano je oko 330 učenika. Najveći broj učenika upisan je u O.Š.“Vasa Čubrilović“, oko 90, u  O.Š.“Danilo Borković“, upisano je 80 prvačića, dok je u O.Š.“Petar Kočić“ upisan 61 učenik.

U O.Š.“Sveti Sava“ Dubrave upisano je 35 učenika, 20 učenika upisano je  u O.Š.“Kozarska djeca“ u Kruškiku, dok je 30 prvačića upisano u O.Š.“Mladen Stojanović“. U O.Š.“Vuk Stefanović Karadžić u Turjaku u školsku 2019/20.godinu upisana su 22 učenika.

Soldatova je istakla da su školski objekti na području Gradiške u prilično dobrom stanju, proteklih godina izvršena je rekonstrukcija gradskih škola, a u toku su završni radovi na uređenju i rekonstrukciji škole u Dubravama. Prema njenim riječima, u narednom periodu prioritet će biti sanacija mokrih čvorova u školi u Lamincima, a potrebno je izvršiti i radove vezane za energetsku efikasnost škola u Turjaku i Novoj Topoli.

Share With: